utorak, 1. lipnja 2010.

Brownies s bijelom čokoladom



Općepoznato je da sam ljubitelj bijele čokolade i da mi je ona uvijek ispred smeđe. Zato volim u mnoge kolače ubaciti isti mi omiljeni sastojak. A pošto su brownies podatni za gotovo sve mašti dopuštene sastojke, ovaj je samo jedan u nizu.

Sastojci:
- 170+60 g bijele čokolade
- 60 g maslaca
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 140 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer


Na laganoj vatri otopite 170 g bijele čokolade i 60 g maslaca. Miješajte dok se ne otopi.
Skinite s vatre i ohladite nekih 10-tak minuta.

Dodajte jaja i šećer i dobro izmiksajte na manjoj brzini. Dodajte brašno, pzp i vanilin šećer te miješajte dok se ne dobije jednolična masa.

Manji lim (17×23 cm ili 20×20 cm) obložite papirom za pečenje. Isipajte masu u lim pa ju pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C dok ne postane svijetlosmeđe. Ugasite pećnicu.

Izvadite pečeni kolač iz pećnice i odmah na njega, onako vruć, sitnije naribajte 60 g bijele čokolade. Vratite u pećnicu (ugašenu) i ostavite još 5 minuta uz malo otvorena vrata samo da se čokolada zalijepi za kolač.
Izvadite iz pećnice i ohladite u limu.



Režite na kocke.
Ja sam dobila 20 komada.

Eto, sad pozovite prijateljicu/prijatelja na kavu i uživajte.

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 25 + 5 minuta

3 komentara:

  1. Fino, fino...evo, javljam se za degustaciju!;)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Prihvaćam, samo reci kad! :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako zgodno, morat ću probati prvom prilikom.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...