utorak, 1. lipnja 2010.
Brownies s bijelom čokoladom
Općepoznato je da sam ljubitelj bijele čokolade i da mi je ona uvijek ispred smeđe. Zato volim u mnoge kolače ubaciti isti mi omiljeni sastojak. A pošto su brownies podatni za gotovo sve mašti dopuštene sastojke, ovaj je samo jedan u nizu.
Sastojci:
- 170+60 g bijele čokolade
- 60 g maslaca
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 140 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Na laganoj vatri otopite 170 g bijele čokolade i 60 g maslaca. Miješajte dok se ne otopi.
Skinite s vatre i ohladite nekih 10-tak minuta.
Dodajte jaja i šećer i dobro izmiksajte na manjoj brzini. Dodajte brašno, pzp i vanilin šećer te miješajte dok se ne dobije jednolična masa.
Manji lim (17×23 cm ili 20×20 cm) obložite papirom za pečenje. Isipajte masu u lim pa ju pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C dok ne postane svijetlosmeđe. Ugasite pećnicu.
Izvadite pečeni kolač iz pećnice i odmah na njega, onako vruć, sitnije naribajte 60 g bijele čokolade. Vratite u pećnicu (ugašenu) i ostavite još 5 minuta uz malo otvorena vrata samo da se čokolada zalijepi za kolač.
Izvadite iz pećnice i ohladite u limu.
Režite na kocke.
Ja sam dobila 20 komada.
Eto, sad pozovite prijateljicu/prijatelja na kavu i uživajte.
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 25 + 5 minuta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Fino, fino...evo, javljam se za degustaciju!;)))
OdgovoriIzbrišiPrihvaćam, samo reci kad! :)))
OdgovoriIzbrišiJako zgodno, morat ću probati prvom prilikom.
OdgovoriIzbriši