srijeda, 24. veljače 2010.

Zalogaj fišeci s pistacijom

Za nekih 40-50 fišeka, ovisno o veličini i debljini tijesta. Što je tijesto tanje bit će ih više i obrnuto.


Sastojci za tijesto:
- 25 dag glatkog brašna
- 3 žlice slatkog vrhnja (Hole ili sl.)
- 5 dag šećera u prahu
- 2 žumanjka
- 13 dag maslaca


Mikserom dobro izmiješajte brašno, slatko vrhnje (ne tucite ga u šlag) i žumanjke.
Dodajte maslac, narezan na listiće, i šećer u prahu te zamijesite glatko tijesto.
Napravite kuglu i zamotajte ga u prozirnu foliju. Stavite u hladnjak na 2 sata.
Nakon toga izvadite iz hladnjaka, razvaljajte tijesto tanko i izrežite krugove promjera oko 8 cm.
Prepolovite ih da dobijete dvije polovice kruga.

Sastojci za nadjev:
- 20 dag mljevenih pistacija (lješnjaka, kikirikija…)
- 2 bjelanjka
- 5 dag šećera u prahu


Istucite bjelanjke u snijeg i polako dodajte šećer u prahu. Nakon toga uz lagano miješanje dodajte pistacije (lješnjak, kikiriki, orahe, bademe...).
Malom žličicom u sredinu svakog polukruga stavljajte malo smjese.


Savijte u fišeke tako da im se rubovi preklapaju.


Poslažite fišeke u lim obložen pek papirom.
Nemojte slagati fišeke tik jedan uz drugog jer malo narastu dok se peku.


Pecite 20-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C.



Veličine su zalogaja i to mi se sviđa.

Pozdrav!

1 komentar:

  1. Jako sviđa! Volim pistacije, a osim toga su i dekorativni!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...